Menu

Partiformand hverver højreekstremister

 

 

 Foto:Redox. Paludan taler under demonstration afholdt af For Frihed

Rasmus Paludan, Advokat og formand for partiet Stram Kurs, hverver via Facebook, nynazister og andre højreekstremister, til at gå med ham på gaden under Kommunevalg 2017.

Rasmus Paludan der er Formanden for nystiftet højreekstreme parti Stram Kurs, har længe ført valgkamp på agressive konfrontationer med det venstreradikale miljø i København.  

Partiet Stram Kurs, har for en uge siden, flere steder i København, opklistret en valgplakat hvor på navngivende debattører med anden etnisk baggrund end dansk, bedes op at forlade Danmark "gerne med faldskærm", Valgplakaten understøtter mistanken om at agressiv konfrontation med politiske modstanderer er en del af Paludans valgkamps strategi.

Rasmus Paludan er kendt fra det antimuslimske miljø i København og har længe deltaget i  antimuslimske protester arrangeret af den højreradikale gruppe For Frihed.

Startet med at hverve nynazister og højreradikale.

Sidste udvikling i Rasmus Paludans valgkamps strategi er åbenbart at hidsig retorisk konfrontation ikke er nok.

Paludan er nemlig gået aktivt i gang, med at hverve nynazister og andre højreekstremister til at gå på gaden med sig her under valgkampen.

 

Rasmus Paludan presser på at flere tager kontakt til ham.

Hvervningen foregår via Facebook og via en højreekstrem gruppe der kalder sig for Brotherhood of Ansger. Blandt dem der har vist interesse, for at lade sig hverve til gaden af advokat Rasmus Paludan er flere personer, kendt fra deres deltagelse i højreradikale grupper, som Danerværn og Stop Islamiseringen af Danmark. Som de ses på et screencap fra gruppen, så presser Rasmus Paludan heftigt på at flere melder sig under hans fane.

 

Flere medlemmer er nynazister.

Brotherhood of Ansger på Facebook har flere kendte nynazister som medlemmer og nogen af dem er sigtet for opfordring til vold eller er dømt for voldshandlinger. En af dem der er medlem af gruppen er nynazisten og formanden for Danmarks Nationale Front i Skive, Paw Pinstrup Nielsen. Pinstrup offentliggjorde for tre måneder siden en video på Facebook, hvor i man ser ham true flere navngivende personer med vold. Videoen og Pinstrup er politianmeldt hos Skive politi og der er rejst sigtelse i sagen.

En anden af gruppens andre medlemmer er Rasmus Paludans tidligere klient, Maj-Britt Krittenstein. Maj-Britt Krittenstein har gennem længere tid været aktiv i flere højreradikale og antimuslimske miljøer og er blevet dømt for racisme. Mest berygtet er Krittensteins hadske opslag om at hun fryder sig når flygtninge drukner i Middelhavet under deres flugt.

Gruppens medlemmer kommunikerer med hinanden via små videoer og ved personligt fremmøde på aftalte adresser.

Stifteren af gruppen hedder Steven Bundgaard og han har været aktiv i andre højreradikale grupper.

Her ses Steven tale via video til sine medlemmer.

Screencap 1./Facebook. "Vedr. Vores vækst. Bistand til Rasmus Paludan"

Screencap 2./ Facebook. Og Rasmus Paludan liker videoen, der handler om støtte til ham.

I en anden video fortæller en af lederne at det ville være en god ting, hvis gruppens medlemmer deltager i at gå på gaden med Paludan, for så vil gruppen for medieomtale, især hvis der kom voldlige konfrontationer mellem gruppens medlemmer og venstreradikale.

 

Screencap/Facebook. Støtte til Rasmus Paludan. "Jeg bestiller en vest hurtigst muligt." "Dette er den perfekte mulighed for vækst"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?